80/20 Enduro Series


Serien kom på tegnebrettet i 2011 og første fulle sesong ble gjennomført på fire lokasjoner i 2013. Inspirasjon til å starte serien er hentet fra utlandet og serien ble døpt 80Twenty og beskriver fartsetappene som er 80% nedfart og 20% opp-/bortover. Norge er særs godt egnet for en nasjonal enduro-serie da vi har mye egnet terreng, et sterkt voksende miljø og mange ivrige lokale arrangører. Serien har som mål å holde ritt på ulike lokasjoner med varierende omgivelser og er en ypperlig måte å vise fram de flotte sykkelmulighetene Norge kan tilby til en stor gruppe ryttere og annet publikum.

For de første sesongene var fokuset på å arrangere best mulig sykkelritt med mindre involvering i markedsføring, aktiviteter og service utover selve rittene. God tilbakemelding fra ryttere og sykkelmiljøet, stappfulle ritt med venteliste og god oppmerksomhet i media mener vi viser at dette var rett prioritering!

Stadig flere lokasjoner vil å være med på moroa og vi ønsker å profesjonalisere ikke bare selve rittene, men også det som skjer rundt av hensyn til syklister, publikum, arrangører og sponsorer. Som et av tiltakene har serien gjennomgått en ansiktsløftning og endret navn til 80/20 Enduro Series. Selv om vi ikke vil garantere eksakt 80.0% utfor på hver ritt synes vi navnet klinger godt både her til lands, i den vide verden og samtidig med at litt av historien og røttene er ivaretatt.

1000px_trans.png