Påmeldingen er åpen!

Vi vil i ukene som kommer åpne en etter en påmelding til årets 80/20 Enduro Series ritt.

Først ut er NesbyEnduro både på kalenderen og med påmelding.
De neste ukene vil også Bodø Enduro, Oslo Enduro og Hafjell Enduro åpne påmeldingen.

Vi jobber fortsatt med å få det 5. ritter i serien i boks. Det nærmer seg!

Nytt av året er at du kan kjøpe din egen chip som du har i 5 år. Om du ikke vil kjøpe chip kan du leie dette til de rittene du ønsker. Mer info om dette her.

 Foto: Eirik Evjen

Foto: Eirik Evjen

Lagkonkurranse!

80/20 Enduro Series innfører lagkonkurranse!

Etter at vi var med på Ringeriket Enduro i høst som hadde lagkonkurranse ble vi enige om å ta opp denne tråden selv.
Enduro World Series har også hatt det i mange år, og siden vi kjører det meste likt som EWS vil nå også gjøre det med lagkonkurransen.

Poengene i lagkonkurransen hentes fra de individuelle poengene hver enkelt rytter får i sin klasse. I 80/20 er det Damer, Menn og Masters Damer/Menn.
Laget må bestå av minst 2 deltagere.
Bare de 3 beste resultatene i laget teller om man er flere enn 3 i laget.

En oversikt over poengfordelingen finner du under regler.

Dette åpner for flere taktikker og sider av racing. Vi håper dette blir en ny og spennende side i rittene.

 Foto: Eirik Evjen

Foto: Eirik Evjen

Ny klasse i 80/20 Enduro Series

Fra og med 2018 sesongen vil vi ha en ny klasse for deg som er glad i å sykle nye steder og stier, men kanskje ikke har ambisjoner om å stå øverst på resultatlista!

Vi presenterer Explorer klassen!

Deltakere i den nye Explorer klassen vil stille til start på samme linje som de andre klassene, og vil bli tatt tiden på på samme måte som de andre.
Deltagere i explorer klassen kan starte helt samtidig på hver etappe om ønskelig. Øvrige klasser starter med 20-30 sekunder mellomrom som tidligere år.
Explorer klassen får imidlertid ikke poeng, og er ikke med i sammenlagtserien slik de andre klassene er.
Det vil bli presentert en liste med tider til hver deltaker, men ikke rangert etter tid. Deltakeren kan dermed sammenligne seg selv med kompisen, naboen, sønnen eller de andre klassene, men uten konkurransepresset.

Vi etablerer klassen etter anbefalinger fra publikum, og håper dette kan føre til at enda flere vil prøve seg i enduro racing.

 Foto: Eirik Evjen

Påmeldingen for 2017 rittene er åpen!

Nå er omsider påmeldingen for alle 80/20 Enduro Series 2017 ritt åpen!

Nytt i år er tidtakersystemet som er chip basert. Det er dermed slutt på menneskelige feil og feilmarginen går kraftig ned.

Rittene følger i år samme mal som i fjor. Ingen faste starttider, så du kan holde det tempo du vil så lenge du holder deg innenfor "åpningstiden" til hver enkelt etappe.

 Cookie under NesbyEnduro.

Cookie under NesbyEnduro.

Mer info om hvert ritt finner du på facebook siden til hvert ritt.Endringer i tidtakning for alle ritt 2016

De siste årene har vi opplevd problemer med tidtaking ved enkelte ritt i 80/20-serien. De største utfordringene vi har identifisert med systemet brukt hittil har vært knyttet til strenge avhengigheter til forhåndsdefinerte starttider og startrekkefølge. Med bakgrunn i dette endrer 80/20 fra og med 2016 prosedyre for tidtaking ved alle ritt.

Endringene i tidtaking vil bli godt annonsert på ryttermøtene ved alle ritt. Denne artikkelen er kun ment til informasjon og å gi ryttere en ide om hva disse endringene praktisk vil si i forkant av rittene.

Endringer:

 • Hver etappe er åpen i et tidsvindu
 • Ingen seedingomganger - ryttere velger selv startrekkefølge på hver etappe
 • Utdelt startnummer brukes kun for identifisering av rytter – ikke til startrekkefølge!
 • Ryttere klokkes ut av start – på samme måte som i målgang
 • 30 sek startintervaller - ryttere startes hvert hele og halvminutt.
 • Damer og herrer kjører flettet i samme pulje

 

Hva krever dette av ryttere:

 • Som tidligere er rytter selv ansvarlig for å rekke start innen etappen lukker
 • Rytteren må selv vurdere hvordan en velger å legge opp rittet og hvor i puljer man ønsker å starte.
 • Følge og respektere instruksjoner fra tidtakere - ved start og målgang.
 • Rytterne har også ansvar for å for holde flyten i rittet.
 • Ryttere i kø ved startgang skal være klar til start. Er ikke rytter klar når det nærmer seg start skal rytteren tre ut eller bakover i køen.

 

Det legges opp til at ryttere skal tilstrebe å gjennomføre rittet uten unødige opphold og raskest mulig etter egen evne.

Hensikten med endringene på tidtakingsystemet er å gi ryttere mer fleksibilitet i gjennomføringen av rittet samt å unngå strenge avhengigheter til faste starttider. Hensikten med endringene er altså ikke å gi ryttere mer tid til å gjennomføre rittet.

Åpningstidene for hver etappe vil settes slik at det skal være godt rom for å starte alle ryttere når det er en jevn flyt i rittet. Selv om det skal være mulig å gjennomføre rittet ved sen start på etapper – gir dette mindre tidsmessig fleksibilitet i gjennomføringen.

 

Hva om man kommer for sent til en etappe?

Om en enkelt rytter ikke rekker start vil man kunne risikere tidsstraff eller i verste fall å ikke få tid på følgende etappe. Dette grunnes i at rytteren selv er ansvarlig for en effektiv gjennomføring av rittet uten unødig opphold.

Om det er forhold i rittet som gjør at større partier ryttere ikke rekker start ved en eller flere etapper – kan arrangør avgjøre utvidelse/flytting av åpningstider ved etapper.

Tidtakingstjeneste for sesongen 2016 vil som tidligere være levert av EQ Timing.

Lanseringsfest og åpning av påmelding!

80/20-sesongen 2016 er rett rundt hjørnet! Årets eventer er allerede lansert på 8020es.no - en rittliste med lokasjoner som vil gi deg noe av det feteste Norge har å by på av stisykling.

 

Lanseringsfest - Torsdag 21. april kl. 21:00

Etter suksessen i fjor inviterer vi også i år til førfest! Planen er å fortelle litt om hvordan vi ser for oss årets sesong og tenne sykkelgløden for fem nye ritt i 80/20-serien. Dette skjer i et eget lokale på TILT, som inkluderer projektor, bar, dass og DJ-bule. Det vil bli ekstra hyggelige prisen i baren på øl, bedre øl og kanskje PetterNajs spiller opp litt musikk.

HVOR - Tilt, Torggata 16, Oslo (NB! Inngang til eget lokale for denne eventen, nabodøra retning Torggata). https://www.facebook.com/tiltoslo

Link til Facebook-event

Velkommen til en sabla hyggelig kveld!

 

Åpning av påmelding for 8020 Enduro Series 2016

Torsdag 21. april kl. 13:00 åpner vi påmeldingen av årets ritt på www.8020es.no! Det var godt trøkk under åpningen av påmeldingen i fjor, og etter å ha loddet stemningen så blir det nok ikke dårligere i år. Vær tidlig ute så sikrer du deg plass!