Traktor Enduro

Hov i land, oppland

8-9.JUNI

Traktor Enduro benytter Traktor Bike Parks bakgård. Traktor ligger landlig til ved Randsfjorden, ikke veldig langt nord for hovedstaden. Ikke la deg lure av det tilbakelente gårdslivet, Traktor byr alltid på litt ekstra teknisk action i etappene. 

 Rittet vil som vanlig ha base på gårdstunet på Øvre Enger gård, med kiosk, sekretariat osv. 
Løypene vi være ferdig merket til fredag ettermiddag. Det er gjennomsykling av løyper på lørdag. Alle transportetappene følger grusveien, det vil derfor ikke være lov å bruke biltransport opp, hverken på rittet og under gjennomsykling fredag eller lørdag. 

Selve rittet er på søndag og det starter med ryttermøte kl 9.00. Første start kl 10.00 og avsluttes med premieutdeling ca kl 17.00. 

Overnatting skjer på tunet eller nede ved brygga, i år som i før. Campingvogner kan stå bak låven, og kan koble seg på strøm for 100, - kr.

Toalett blir plassert ved låvebrua. 
Det vil være tilgjengelig kjølerom på låven for oppbevaring av mat. Det er vannkran på tunet for drikke ol, men sykkelvask må gjøres i fjorden eller med vann fra bekken. Det vil bli lagt ut vannslange i veien ned mot kirken. 

Lørdag kveld vil det tennes felles grill.

Kiosk, vi vil ha åpen kiosk på lørdag ettermiddag og hele søndagen. Enkel servering. 

Nærmeste butikk er en Joker butikk i Fall, 12 km nord for Traktor Bike park, eller en Rema 1000 butikk i Hov, 15 km nord.

KLASSER:

Kvinner (fra 17 år)

Herrer (fra 17 år)

 

Løypeinfo

FE1 Einars sti. 

Vi begynner med den lengste etappen på 2,7km som også har høyest hastighet. Det er gjort små utbedringer, samt drenert der det var gjørmete i fjor (for de som husker gjørme/syre festen) 
Starter med en fin nedkjøring før det skal tråkkes. Når tråkkingen er over, er det deilig høyhastighetssti, ispedd et par brattheng helt ned til mål.

FE 2 Seterstien. 

På den andre etappen er det nok en lang nedkjøring på 2,1km som inneholder det meste.  Vi begynner med et tråkkeparti før det stuper deilig nedover med mange svinger og en rask avslutning helt nede i bunn.

FE 3 Kjøkkenglasset.

Dette er ei ny etappe med en kjent avslutning. Her starter vi med åpent hogstfeltsykling før det bærer inn i åpen furuskog. Vi er innom en gammel traktorvei før vi avslutter med teknisk singletrail helt ned til bunn7mål. 

FE 4 Black Diamond.

Etter en pause nede på gården på 1 time kjører vi igang med en klassiker.  Black Diamond starter med en velkjent dosering, før vi etter et raskt parti dropper inn i dagens bratteste parti. Etter man har overlevd Black Diamond henget er det et tråkkeparti før man stuper ned mot grustaket. Her er stien lagt om, slik at man ikke sykler innom grustaket, men rundt! Samme avslutning som tidligere. 

FE 5 Skjellvegen. 

Siste gang vi starter fra toppen er det på grov singletrail hele veien ned til gården.  De som har syklet  her tidligere kjenner igjen denne som fjorårets åpningsetappe. 

FE 6 Låven

Vi avslutter dagen med hva Nedoverlaget beskriver som "Sjarmøretappen som ikke er sjarmerende" Slitne bein skal tråkke seg ut av låven, rundt gården og opp ei lita syrekneik, før man har en grov sti som avsluttes på brygga ved vannet! 

PS! Deilig badevann i år!! 

8020 Traktor Enduro 2017

 

NYHETER FRA 80/20 traktor enduro 2015